Testünk egészsége

Régen tudjuk már, hogy népi bölcsességünk, mely szerint „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja.” már kissé idejét múlt megállapítás. Hiszen a mai vegyszerekkel, és más káros anyagokkal teli világunkban, azért ennél lényegesen többet kell tennünk saját testünk egészségének megőrzése érdekében. Az óvodáskorú gyermek új, eddig ismeretlen közösségbe kerül, ahová minden kis társa cipeli magával a saját, már jól ismert bacillusait, ez azonban a másik számára ismeretlen, így rendkívül fontos az immunrendszer egészsége.

Hogyan hozhatjuk a legjobb formába gyermekünk testi védekező bázisát?

Megtudhatod! Ebben az életkorban kerül előtérbe, például a szemek és a fogak egészsége is. Ne feledjük, hogy a csontfogak minősége nagyban függ a tejfogak megfelelő ápolásától, egészségétől. A tejfogak szuvasodása nemcsak esztétikai és szájhigiéniai problémákat vethet fel, az idő előtt eltávolított tejfogak például a maradó fogak torlódásához, deformálódásához vezethet. Azonban ma már erre is van megoldás. Gyermekünk szemének egészsége érdekében is tehetünk, legfőképpen azzal, hogy korai megfigyeléssel felfedezzük a problémát.

Testünk megfelelő egészségébe azonban olyan dolgok is beletartoznak, mint a megfelelő tisztálkodás, a hajak, a körmök, a csontok egészsége. A vitaminok szerepe is kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon, nemcsak az immunrendszer megerősítése miatt, de azért is, mert egy-egy vitaminnal segíthetjük bizonyos képességek megfelelő fejlődését.

Tudjuk, hogy a vitaminokra szükség van, de azt tudjuk-e egyáltalán, hogy mikor? Az egészséges étrend normális esetben fedezi a gyermek vitaminszükségletét, mégis vannak esetek, amikor pótlásra lehet szükség. Ilyen például az őszi-téli meghűléses vagy az influenzás időszak.

Ebben a részben kifejezetten az egészség fenntartásával foglalkozunk, a betegségekről külön alrovatban tájékozódhatsz. A hagyományos megoldások mellett szakértők bevonásával bemutatjuk azon alternatív módszereket is, melyek a természet erejét hívják segítségül, s amiket Te is kipróbálhatsz otthonodban. Legyen az homeopátia vagy éppen Bach-virágterápia

Immunerősítés

vissza>>>