Tények a bölcsiről

Végre elhatároztuk magunkat: Anya dolgozni, a gyermek bölcsődébe megy. Mennyire egyszerűnek tűnik is ez, beíratom és kész. Nem is gondolnánk, hogy mennyire könnyű elveszni a törvények és rendeletek sűrű erdejében. Az első bizonytalanság már a felvételnél jelentkezik; mit is kell kitölteni, milyen iratokat kell csatolni. Ki és miért élvez elsőbbséget a felvétel folyamán, és milyen jogorvoslati lehetőségeink vannak, ha elutasítanak.  Azt is csak nagyon kevesen tudják (még a többedik gyermekkel bölcsődébe járó szülők közül is), hogy milyen jogai vannak a szülőnek, milyen jogokat érvényesíthet az intézménnyel szemben.

A Tények a bölcsiről azért íródott, hogy rengeteg olyan kérdésre kapj választ, mely talán már Benned is felmerült, vagy épp ellenkezőleg eszedbe sem jutott, de elolvasva azokat, fejedhez kapsz, hogy bizony milyen sok dolgot nem is gondoltál még végig. Megismerkedhetsz a bölcsőde világában dolgozó felnőttekkel, az ő hatásköreikkel. Megtudhatod gyermeked mit tehet és mit nem az intézményben, de megpróbáljuk megtudni azt is, milyen elvek szerint történik az egyes csoportok beosztása, mitől függ melyik gondozónőhöz kerül gyermeked.

Számos olyan tény, és tévhit is előkerül, mely sokszor évtizedes városi legendán alapul, és a szájhagyomány formálja. És természetesen, ami a legfontosabb, hogy a válaszokat egy helyen találja meg a világhálón, itt a szülőfórum.hu-n.

Mit tehetek, ha nem vettek fel?

A bölcsődei dolgozók hatáskörei és jogai

A szülők jogai és kötelezettségei

Ki, hogyan, mikor mehet bölcsibe

A gyermekek jogai

vissza>>>