Sérülések

A kor előre haladtával, a járás és futás egyre biztonságosabbá válásával, a mozgáskoordináció fejlődésével gyermekünk számára egyre jobban kitágul a világ. Már nemcsak Tőlünk néhány méterre érzi jó magát, hanem egyre messzebbre merészkedik.

A kis felfedezők óvodás korban úgy érzik bármire képesek, nem alakult ki még bennük az igazi félelemérzet. Nincs olyan magas mászóka, olyan meredek csúszda, olyan hosszú lejtő, amelynek neki ne vágnának. Hajtja őket a kalandvágy. Mi pedig aggódva figyeljük minden egyes mozdulatát, és – sokszor feleslegesen ugyan – aggódunk, nehogy baj legyen.

A szülőfórum.hu ezen oldalain igyekszik bemutatni azokat a leggyakoribb sérüléseket, baleseteket, melyek ebben a folyton izgő-mozgó korban gyermekünket érhetik. Néhány ilyen sérülésnél, bizony szükség van a doktor bácsi vagy néni szakértő segítségére, de van rengeteg olyan is, amit egyszerű otthoni kezeléssel is orvosolhatunk. Hogy Neked sem okozzon gondot a „harci sérülések” –hiszen főleg fiú gyermekeink életében épp ilyenkor kezdődik a katonás, lovagos, harcos játékok szeretete - kezelése, a sebek, vágások szakszerű ellátása, segítünk!

Tudod-e mit tennél, ha gyermeked a játék hevében elfeledkezik a már jól megtanult szabályról: a játékot nem vesszük a szánkba. És már meg is történik a baj, nézzünk mélyen magunkba, nem biztos, hogy azonnal cselekedni tudnánk, pedig a megoldás nagyon egyszerű, és még felfokozott, stresszes helyzetben is könnyen kivitelezhető. De ide soroljuk például a kullancscsípéseket is, hiszen sokunknak az is gondot jelent, hogyan szedjük ki szakszerűen a kicsiny vérszívókat.

A mára már sokat kritizált népi módszerek helyett, igyekszünk bemutatni a legújabb kutatások eredményeit. A kedvenc állati játszótársunk által okozott sérülésekről is szót ejtünk, hiszen óvatlan csemetéink néha úgy gondolják az utcán látott kutya, épp úgy reagál majd a közeledésre, mint a házi kedvenc. És nem feledkezünk meg az olyan sérülésekről sem, melyek az ebben a korban igencsak kedvelt motoron, rolleren, biciklin és görkorcsolyán leselkedik szemünk fényére.

Tudod-e mik az agyrázkódás tünetei, hogyan vedd észre, ha törik és nem csak zúzódik a fájó végtag? Hogy sose kelljen kétségbe esned, olvass minket!

Esések következményei

Kullancsok

vissza>>>