Programok, táborok

Olyan gyorsan szaladnak a napok, hogy sokszor a szülők pénteken kapnak észbe, hogy hoppá, holnap már hétvége. Itt az idő a pihenésre (végre), de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a négy fal között kell töltenünk a napot, hiszen kikapcsolódni, feltöltődni aktívan is lehet. Főleg, ha a csemeténknek nagy a mozgásigénye, és imád kimozdulni. Nem lehetünk mindig elég kreatívak, és bizony sokszor a spontán ötletekből kifogyunk.

Ilyenkor jól jön a segítség, mint például oldalunk programajánlója LINK!

A jó idő beköszöntével késő őszig sok szabadtéri rendezvény, fesztivál kínálja színes programjait, amikben az egész család örömöt lelhet. Kicsik is, nagyok is.Ha gyermekünk vágyik a kulturális ismeretek magába szívására, akkor felkerekedhetünk egy múzeumjáró körútra is, beosztva minden hétvégére egy-egy érdekesebb kiállítást. Szinte egész napos programok ezek, és mi is sokat tanulhatunk belőle, nemcsak ő.

Elindulhatunk országjáró túrára is, előre megtervezve az útvonalakat, összekapcsolva a látnivalókat. Érdemes ilyenkor már több napban gondolkozni. Nem csak hosszabb nyaraláskor érdemes kimozdulnunk, sok akciós lehetőséget lefülelhetünk a szállásokra vonatkozóan, hogy egy-egy térséget alaposan felfedezzünk.

A gyerekek imádják összemérni velünk, felnőttekkel a tudásukat, ügyességüket. Érdekes, ha olyan programot találunk ki számukra, amelyben egymással versenyezhetünk, mert rengeteg vidám perc várhat ránk. Aktív sport vagy alkotótevékenység közben remekül szórakozhatunk együtt. Ezek lehetnek társasjátékok, kitalált ügyességi játékok, vagy szervezett programon, fesztiválon való megmozdulás.

A zenei élményekről se feledkezzünk meg! A zenés előadások, koncertek, tánccal egybekötött mulatságok hihetetlenül szórakoztatóak. Különösen akkor, ha nem csak magunk vagyunk. Fogjunk össze unokatestvérekkel, barátokkal, minél többen alkotunk egy kis csapatot, annál jobb dolgok születhetnek belőle.

És akkor még nem beszéltünk a táborokról! Ha anyagi erőforrásaink engedik, a lehetőségek tárháza fogad minket minden olyan irányú előremozdulásban, hogy gyermekünket táboroztassuk. Iskolás korban már megvan benne az az önállóság, az a fajta szociális érettség, hogy ne kelljen végigizgulnunk egy hetet, hogy vajon jól érzi-e magát. Vajon minden rendben van vele? Lehetőség szerint ne zaklassuk naponta telefonnal, hagyjuk kikapcsolódni. Hazaérve az élmények úgyis dőlnek majd belőle, de ha minden nap csak azt hallja, nekünk mennyire hiányzik, csak a bűntudatot erősítjük benne, hogy ő elment, és lehet felébresztjük a honvágyát is. Nem érezzük szerencsés szülői magatartásnak ezt. Inkább támogassuk, fogjuk a kezét, de ha szárnyalni szeretne, akkor engedjük. Úgyis hamarosan eljön majd az az idő is, hogy nem velünk, vagy általunk szervezett programokon szeretne részt venni.

De addig is hajrá! Kedves Szülőtársak! Várjuk ötleteiteket arra vonatkozóan, milyen érdekes programokat csempésznétek gyermekeitek életébe.

vissza>>>