Országjáró

„Otthona sokfelé lehet az embernek, hazája csak egy van.”- Popper Péter

A szabadidő hasznos eltöltésének egyik módja lehet, ha felfedezzük hazánk látnivalóit. Rengeteg helyen találkozhatunk olyan állandó programmal, mely kifejezetten kisgyermekek részére készül. Hányszor halljuk manapság, hogy gyermekünk óvodai pajtása hány helyen járt már a világban, de sosem utazott Magyarországon belül.

Sajnos egyre több olyan gyerek van, aki nem tudja milyen vonaton utazni, nem tudja milyenek a háztáji állatok, mert sosem vitték el őt oda, viszont ismeri New York utcáit és járt már Disneyland-ben is. Sőt egyre több olyan gyerek van, aki a saját városának határain belül sem ismeri a nevezetességeket, látnivalókat. A mi gyerekkorunkban mindez még elképzelhetetlen volt, hiszen nehéz volt az országból kijutni. Ma már csak kevés gyermek ismeri a Kiskunság homokbuckáit, a Hortobágyi hétlyukú-hidat, kevesen látták még a Dunakanyar csodálatos panorámáját a visegrádi fellegvárból. Nagy kár, hiszen hazánk is rengeteg olyan csodát tartogat, amit egyszer mindenképpen látni kell.

Az olyan felelősen gondolkodó szülő, mint Te, nem engedheted meg, hogy a jövő nemzedéke ne ismerje meg saját hazáját, hagyományait, kultúráját, természeti kincseit. Ha elveszítjük a hagyományainkat, könnyen „hazátlanná” válunk. Időt és energiát kell fordítanunk arra, hogy gyermekeink elsajátítsák a magyar tradíciókat, és beépítsék megújuló kultúránkba. Az utóbbi években a turisztikai látványosságok is kitettek magukért, és sok olyan programot hoztak létre, mely újra visszacsábítja az embereket Magyarországra. Széles a kínálat az óvodás gyermekeknek szánt programok terén, csak meg kell találni, és ez a legnehezebb.

Weboldalunk arra vállalkozik, hogy összeszedje Neked azokat a helyeket, melyek kifejezetten a Te csemetédnek kínál programokat, legyen az az ország keleti, nyugati, déli vagy éppen északi oldalán. Legyen az természeti kincs, vagy kulturális emlék, elő a hátizsákokkal, elő a fényképezőgéppel, fedezzük fel hazánkat.

Látnivalók hazánkban - Nyugat-Dunántúl régió 2.

Látnivalók hazánkban – Nyugat-Dunántúl régió 1.

Állandó programok Budapesten

Állandó programok Budapesten kívül

vissza>>>