Májusi nyeremény "Hónap Ovija 1"

Nyerd meg az egész délelőttös játékot az Ugrahopp, Városligeti Ugráló felajánlásával!

Miért szeretünk ugrálni?

Mert szórakoztató, mert nevetésre ingerel, mert szabadságot ad, mert olyan, mintha repülnénk!

Ugrálni sok helyen lehet, de a legtöbb ugrálós örömöt a Trampolin, azaz  ugrálóasztal, gumiasztal adja kicsiknek és nagyoknak, méghozzá szabad levegőn.

Hogy mikor érdemes elkezdeni? Minél előbb, annál jobb! Ugyanis az ugrálás fejleszti a kisgyermekek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját. Akár csecsemőkorban is lehet gyakorolni ezt a sportot! Persze, ekkor még szükséges a szülők segítsége: a babát az ugrálóasztalon lehet rugóztatni. Ez segít az idegrendszer érésében.

A legapróbbak számára eleinte szokatlan lehet ez a mozgásforma, de gyorsan ráéreznek az ízére, és már az egy-két évesek is alig akarnak lejönni a hálóról. A gyerekek észre sem veszik, hogy egész testüket átmozgatják, mindezt felszabadultan, csodaszép természeti környezetben teszik a szabad levegőn.

ugrahopp_logo_1.jpg


A trampolin azonban még ennél is több! Versenysport, sőt Olimpiai sportág is! A korcsolyázók, műugrók,  síelők és síakrobaták is örömmel ugrálnak, hogy fejlesszék mozgásukat.

A trampolinon ugrálásnak tehát komoly fejlesztő szerepe van a mozgáskoordináció és az egyensúly javításában. Fegyelmezett mozgásra és összeszedettségre neveli a gyerekeket.

A trampolin a versenysport mellett megjelent az iskolai nevelésben, a tömeg és szabadidősportban is. Jó néhány éve megtalálhatók már ugrálóasztalok a világ nagyvárosainak parkjaiban, szabadidő központokban, tömegsport centrumokban, iskolákban, üdülőhelyeken.

Ezentúl gyógyászati célokra is szerte a világon használják, ugyanis a dyslexiában szenvedő gyermekek számára ez a lehatékonyabb terápiás eszköz.

Az ugrálás tehát nemcsak az élvezet miatt fontos szabadidős tevékenység. Korhatár nélkül mindenki élvezheti a repülés élményét, miközben fejleszti önmagát. A trampolinon ugrálás értékes kikapcsolódási lehetőség és jó csapatépítő eszköz, mert a közös élmény összehozza az ugrálókat!

Budapesten keresd az ugrálóasztalokat a Városligetben, a tónál! További információk: www.ugrahopp.hu

Ugrálj Te is az egészségedért!