Ki van a pocakban?

„Hol voltam, mikor mégnem
voltam?
Előletek jól
elbújtam.
Pici búzamag,
az voltam,
ezüstcsillag
egyálomban.
Mi minden voltam
helyettem,
mielőtt meg nem
születtem!” – Fecske Csaba


Ki lehet odabent? Még alig ismered, mégis úgy érzed, mindent tudsz róla, mégsem tudsz róla szinte semmit. Érzed, hallod de még nem láthatod. Amikor kiderül számodra, hogy gyermeket vársz, megváltozik az életed és megváltozik a gondolkodásod is. Nemcsak egészségesebben kezdesz el élni, de folyamatosan a pocakodban növekvő kis manóra gondolsz. Szeretnéd tudni hol tart a fejlődésben, kialakult-e már az arca, az ujjai, van-e már haja vagy éppen nőnek-e már a körmei. Rengeteg izgalmas kérdés, amit nem láthatsz, de egy-egy ultrahang vizsgálat alatt számodra is megnyílnak a kapuk, és betekintést nyerhetsz ebbe a csodálatos világba. Elképzelhetetlennek tűnik, de már a pocakban készült felvételeken felismerheted párod vagy éppen a magad vonásait magzatod arcán, vagy megláthatod milyen hosszúak az ujjai, hogy pisze vagy éppen turcsi-e az orra. Ezeken az oldalakon megpróbáljuk a lehető legpontosabban bemutatni neked, hogy napról-napra, hétről-hétre milyen változásokon megy át gyermeked. Kilenchónapnyi rejtély ez, melynél csodálatosabb, csak az, mikor végre megérkezik életedbe, és végre megpillanthatod. Tudod-e például, hogy már a tizedik terhességi héten kialakulnak az ujjak a felső végtagon, és hogy a 13. héten már teljesen emberi a formája?

Szót ejtünk arról a betegségekről is, melyekre már a pocakban sor kerül, bemutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, ha erről értesülsz.

A kínai hagyományok mellett, magyar hagyományai is vannak a gyermek nemének meghatározására. A pocak formájától kezdve, a reggeli rosszullét meglétén vagy elmaradásán át, a terhes nő arcformájáig sok mindent megfigyeltek, és következtettek dédanyáink.
Egyes vélemények szerint, ha a baba jobb oldalon mocorog, akkor kislány lesz, míg ha baloldalon, akkor kisfiú. Nagyon izgalmas dolog terhességünk alatt találgatni a baba nemét, de természetesen ezek nagy részének semmi köze sincs a valósághoz, és nem lehet általuk semmit sem meghatározni. A baba nemét szintén ultrahang vizsgálattal tudják a legjobban meghatározni, ezen belül is a legbiztosabb a 3 vagy 4D-s ultrahang. Amennyiben ugyanis gyermekünk „szégyenlős”, a hagyományos ultrahang számára láthatatlanok maradhatnak a biztos jelek!

A szülőfórum.hu-n olvashatsz arról is, milyen hajlamosító tényezők vannak az ikerterhességre, hogyan fejlődnek a pocakban, mennyiben mások ezek a magzatok, mint a hagyományos terhesség magzatai. Hiszen biztosan kíváncsi vagy arra, hogy olyan apró kis helyen hogyan fér meg egymás mellett két, vagy akár három, sőt néha még több pocaklakó is.

vissza>>>