Júniusi nyeremény "Komárom- és Fejér megye"

Nyerd meg a 127.000 Ft értékű Bioderma Photoderm fényvédő csomagot!

A napsugarak különböző hullámhosszal és energiával rendelkeznek, ezért különböző mértékben hatolnak be a bőrbe, és a szervezetre gyakorolt hatásuk is eltérő. Melegítenek bennünket, javítják kedélyállapotunkat, segítik a napi ritmusunk kialakulását. Lehetővé teszik bőrünkben a D-vitamin előállítását, ami elengedhetetlen a kálcium csontokba való beépüléséhez.

A napsugárzás negatív hatásáért elsősorban az UV sugárzások okolhatóak, amelyek leégést, bőrgyulladást okozhatnak (UVB), mely növeli a bőrrák kialakulásának esélyét (UVB/UVA) és bőröregedéshez vezetnek (UVA).

bioderma.jpg

A napfény káros hatásainak kiküszöbölésére fizikai és kémiai napfényszűrő anyagokat fejlesztettek ki, ám ez a felületi védelem soha nem teljes. Fontos tehát kiegészítő védelmet alkalmazni a bőr sejtjeinek szintjén is. Ilyen fejlesztést tartalmaz a Bioderma Photoderm termékcsaládja, mely az első biológiai aktív, sejtszintű fényvédelmet biztosító termékcsalád, amely egyszerre biztosít külső és belső védelmet az alkalmazott széles spektrumú UVA és UVB szűrők és a szabadalmazott Cellular BIOprotection® aktív sejtszínű fényvédő hatóanyagok segítségével. Ez az egyedülálló összetétel megóvja a sejt DNS-t és a létfontosságú sejtalkotókat, emellett serkenti a sejtek természetes védekező reakcióit.

A Bioderma Photoderm termékcsaládja az első termékcsalád, ami minden bőrtípusra, bőrproblémára megfelelő fényvédő készítményt kínál.

Kisgyermekek számára a Photoderm Kid termékek maximális védelmet nyújtanak az egyedülálló Cellular BIOProtection® sejtvédelem mellett a termékek C-Peptidet is tartalmaznak, ami különösen magas védelmet biztosít a szabad gyökök károsító hatása ellen.

Egy éves kor alatt, illetve esetenkénti túlérzékenység esetén tilos minden kémiai szűrő alkalmazása a bőrön, ilyen esetekre ajánljuk a Photoderm Mineral SPF 50+ készítményt, amely kizárólag fizikai szűrőket tartalmaz, ezért már 1 éves kor alatt is biztonsággal használható.

Barnuljunk biztonsággal

Fontos tudni, hogy nem csupán a nyári napsugarak károsak, hanem már április, május hónapban is komoly veszélynek vagyunk kitéve.

bioderma_fenyvedo.jpgAki fehér, érzékeny, leégésre hajlamos bőrrel rendelkezik, használjon magas faktorszámú, bőrének megfelelő fényvédő terméket. A kettes, hármas (könnyen barnuló) bőrtípusúak kezdjék a napozást legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott készítménnyel. Amennyiben bőrproblémája van kiemelten fontos a megfelelő készítmény kiválasztása, mely nem csak a fényvédelemnek tesz eleget, hanem az adott probléma tüneteit és okait is kezeli (zsíros, pattanásos bőr, pigmentfoltok, rosacea, bőröregedés….stb.)

A fényvédők a felvitel után körülbelül húsz perccel stabilizálódnak a bőrön, ezért a napozás előtt fél órával fontos bekenni a bőrt, és két óra elteltével célszerű megismételni a felvitelt. 11-től 15 óráig egyáltalán nem javasolt a napon tartózkodni. Amennyiben valóban komolyan vesszük és betartjuk a barnulásra vonatkozó szabályokat, lelkiismeret furdalás és bőrproblémák kialakulása nélkül élvezhetjük egészségesen a napbarnított bőrszínünket!