Játszunk együtt!

„Játsszunk most együtt, amíg csak lehet…*1” Bizony-bizony, játsszunk, a bölcsődések egyik legfontosabb napi tennivalója a játék. Ezt mindenki tudja, és mindenki egyértelműnek is tekinti ezt, mégis milyen hamar akadályokba ütközünk. Valószínűleg mindenki tapasztalta már életében legalább egyszer, hogy csemetéje az összes játékával játszott már, és valami új „kihívásra” vár, mi pedig tanácstalanul állunk, hogy mi is legyen az. Amikor jó idő van, egyszerűbb a dolgunk, hiszen lemegyünk a játszótérre, ahol megannyi játék vár ránk, és a játszópajtások is adva vannak.

De mi van akkor, amikor kint esik, vagy akkora hó van, hogy nem lehet kilépni a lakásból. Persze fontos az is, hogy erre az időre az egyik legjobb szórakozás mégis csak a pocsolya-ugrás. Vagyis, amikor gumicsizmával, esőnadrággal és esőkabáttal felszerelkezve egyszerűen csak kimegyünk az utcára, parkba pocsolyába ugrálni. De ha ehhez nincs kedvünk, vagy mégsem vállaljuk a dagonyázást, akkor bizony otthoni megoldásra van szükség, de mi is legyen az? És mi van akkor, amikor gyerkőcünk beteg lesz, és még az ágyából sem kelhet ki, akkor sem maradhatunk játék nélkül. Ilyenkor nem egyszerű kitalálni, mi lehet az a szórakoztató játék, amely kellőképpen leköti fantáziáját, mozgásigényét és szellemi képességeit.

Kreatívnak kell lennünk, nem szabad feladni. Néhány ötlettel, javaslattal most mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy ne kelljen napokig gondolkodni a megfelelő megoldáson. Található itt játék esős időre, játék, amit a szabadban játszhatunk, és olyan is, amit akkor hasznosíthatunk, ha több gyermek szórakoztatását kell megoldanunk. Tehát hajrá! „Játsszunk most együtt, amíg csak lehet…”
*1 Bródy János: Játsszunk együtt

Körjátékok

Játékok a szabadban

Játékok esős időre

vissza>>>