Iskolakezdés

Ahogy közeledik a nyár vége, egyre közelebb kerül hozzánk a becsengetés. Az első iskolakezdés mindenki számára izgalmakkal, várakozással teli esemény. Nagy lépés ez a gyermeknek, és nagy változás a szülőnek. A gyerekek bánkódnak, vagy várják, a szülők pedig stresszesen szaladgálnak, hogy minden meglegyen a megfelelő időre. Tudjuk-e vajon, hogy mi mindennek kell az iskolatáskába kerülnie? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy hogyan érdemes kialakítani a tanulósarkot gyermekünk szobájában? Valljuk be, ezek a dolgok egyelőre nem tartoznak a mindennapi ismereteink közé. Azonban a szülőfórum.hu most válaszokat ad Neked. 

Mind a gyerek, mind a szülő számára nagy váltás ez, nemcsak fizikailag, de lelkileg is. Az iskolára ugyanúgy fel kell készülni, mint az óvodára, csak egy kicsit másképp. A gyermekben tudatosítani kell, hogy új „élet” kezdődik, ahol már nem a játéké az elsődleges szerep, hanem a tanulásé. Persze nem szabad elijeszteni sem, hiszen ki szeretné, ha gyermeke már az első nap viszolyogva, ellenérzésekkel tele menne iskolába.  

A zökkenőmentes alkalmazkodáshoz nincs is szükség túl nagy felkészülésre, de hogy mindez Neked könnyebben menjen, segítséget adunk. De nem feledkezünk meg az olyan, iskolakezdéshez kapcsolódó témákról sem, mint például az egészsége reggeli, és a reggeli fontossága vagy éppen az iskolában gyorsan kialakuló konfliktusok. Mostanában mindenhonnan azt halljuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés mindenki számára, és mint ilyen legyen teljes értékű. 

De ki segít nekünk abban, hogy hogyan állítsuk össze évkezdő gyermekünk reggelijét? Szakértőink megteszik. ÉS hogyan kezeljük azokat a konfliktusokat, amik az újonnan szerveződő társas csoportokban azonnal kibontakoznak? Ez sem egy egyszerű kérdés, és szülőkén gyakran a düh vezet minket a józan ész helyett. A gyermekednek éppúgy bátorításra van szüksége, mint Neked! Hidd el mindenki a nulláról kezdi, mindenki épp olyan bizonytalan, mint Te. 

Ha azonban minket olvasol, biztosan megtalálod a megoldást ezekre a helyzetekre is. Kezdődjön hát az iskola, jöhet a becsengetés! Te biztosan felkészült leszel!

vissza>>>