Iskolai tények

Megkezdődik hát az új, izgalmas élet gyermeked számára. De nemcsak neki új, és rejtélyes ez a világ, hanem nekünk szülőknek is. Meg kell ismernünk ennek az új világnak a szabályait, fel kell készülnünk a váratlan, eleddig teljesen ismeretlen helyzetek megfelelő kezelésére. Tudnunk kell mit lehet, és mit nem lehet tenni, ha mondjuk gondunk van a tanító nénivel, vagy nem vagyunk megelégedve az iskolai étkezéssel. 

De ugyanilyen fejtörést okozhat az is, hogy hová forduljunk, ha gyermekünket egy másik társa „zaklatja”. Abban mindannyian biztosak vagyunk, hogy megvan a panasz megfelelő helye, de hol? Hasznos kis tudástárat szedtünk itt össze Neked, melynek „lapozgatása” közben rengeteg kérdésedre választ találhatsz. 

Egy csokorba gyűjtjük a felvételi eljárás törvényi rendjét, menetét, hogy nehogy lecsússz a beiratkozásról, az iskolai tanév felépítését, a szüneteket, hogy már most felkészülhess, mikor lesz szükség a nagyik segítségre, de olvashatsz szülői jogaidról és kötelezettségeidről is. Mivel az iskolakezdés óriási anyagi ráfordítással jár, ezért felsoroljuk az igénybe vehető támogatásokat is. 

De természetesen itt nem állunk meg, hiszen az iskoláskor tizenkét éve alatt rengeteg kérdés fog még felmerülni, melyre választ keresel majd. Így például foglalkozunk azzal is, hogy milyen esetekben, és milyen feltételekkel lehet iskolát váltani a tanév közben.

vissza>>>