Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK

1. Mi tegyek, ha azt írja ki, hogy „Ezen az IP-n nem regisztrálhat több fiókot!”
2. Nem tudok belépni a jelszavammal!
3. Nem kaptam meg az aktivációs linket!
4. Hogyan nyerhet egy kisebb település a nagyobbal szemben?
5. Kik nevezhetnek az intézményi játékba?
6. Hogyan lehet intézményt benevezni a játékba?
7. Hogyan lehet szavazni az intézményi játékban?


1. Mi tegyek, ha azt írja ki, hogy „
Ezen az IP-n nem regisztrálhat több fiókot!”

-  Amennyiben ezt a feliratot látja megjelenni, és még egyszer sem regisztrált az adott gépről, akkor a szolgáltatóját kell felkeresnie. Sajnos az internetszolgáltatók (főleg kisebb településeken) sokszor az egész településen egy IP címet használnak kifelé. Ennek megfelelően minden, a településen található számítógépnek ugyanaz az IP címe, és biztonsági rendszerünk ekkor is csak 5 regisztrációt engedélyez!


2. Nem tudok belépni a jelszavammal!

- Amennyiben az oldalra nem tud a jelszavával bejelentkezni, akkor először ellenőrizze annak helyességét. Amennyiben helyesen gépelte be, akkor előfordulhat, hogy a regisztrációját nem erősítette meg a regisztrációkor megadott email címre érkezett linken! Ha mindent rendben talált, és még ekkor sem sikerül a bejelentkezés, akkor az „Elfelejtett jelszó” linkre kattintva, email címe megadásával (mellyel a rendszerbe regisztrált) kérhet új jelszót. Az új jelszó, rövid időn belül a megadott email címre fog megérkezni.

gyik_05.jpg


3. Nem kaptam meg az aktivációs linket!

-  Amennyiben a regisztrációt követően, rövid időn belül nem érkezik meg az aktivációs levél, benne a link-kel, akkor gyanakodni kell arra, hogy az email cím beírása közben valamilyen hibát vétettünk. Az aktivációs link minden esetben kiküldésre kerül, de minden esetben a regisztrációkor megadott email címre. Amennyiben itt bármilyen elütést vétünk, akkor a rendszer a hibásan begépelt emailre kísérli meg a link kiküldését! Ha ilyen problémába ütközik, akkor lépjen kapcsolatba a Szülőfórum.hu-val az info@szuloforum.hu email címen. A levélben írja meg a regisztrált email címet, és a tárgy mezőbe írja be, hogy „Aktivációs link hiánya”


4. Hogyan nyerhet egy kisebb település a nagyobbal szemben?

- A Szülőfórum.hu játéka 2012. októberében indult. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a játékban nem feltétlenül a nagyobb létszámú intézmények nyertek egy-egy hónapban. A játék kulcsa a szülői és dolgozói összefogás, mely sokszor a kisebb településeken sikeresebben működik, mint a nagyobbakon. A játékszabályzatban meghatározott szavazási lehetőségeket (egy IP címről csak 5 emailt lehet regisztrálni) figyelembe véve egy gépről maximum 5 szavazat adható le egy nap, így tehát a regisztráltak aktivitásától függ a havi szavazatszám.


5. Kik nevezhetnek az intézményi játékba?

- A Hónap Ovija és Hónap Bölcsődéje játékba minden önkormányzati fenntartású intézmény regisztrálhat, amennyiben az intézmény olyan megyében helyezkedik el, ahol már a játékot elindítottuk!


6. Hogyan lehet intézményt benevezni a játékba?

- Az intézmények regisztrációját minden esetben az óvoda vagy a bölcsőde vezetője intézheti. Az intézmények vezetőjének egy ingyenes regisztrációs lapot kell visszaküldenie emailen vagy faxon és postán. A regisztrációt egyébként bárki kezdeményezheti az intézmények vezetőjénél.


7. Hogyan lehet szavazni az intézményi játékban?

- Az intézményekre a rövid regisztrációt követően lehet szavazni. A szavazás menete a következő:

1. Az oldalra történő belépés után, a főoldalon megjelenő szavazó gombok közül ki kell választani a megfelelőt!
  • Hónap bölcsije szavazás – Budapest, Pest megye, Komárom és Fejér megye bölcsődéi
  • Hónap ovija Budapest és Pest megye szavazás – Budapest és Pest megye óvodái létszám szerinti bontásban (Hónap ovija 1 – 110 fő alatti óvodák, Hónap ovija 2 – 110 fő feletti óvodák
  • Hónap ovija vidék szavazás – Komárom és Fejér megye valamint Nógrád megye óvodái

gyik_01.jpg


2. A megfelelő kategória kiválasztása után, a szavazok gombra kattintva megjelenik egy új oldal, ahol be lehet lépni a szavazásba, valamint a szavazás állásáról lehet tájékozódni! A „tovább a szavazáshoz” gombra kattintva lehet eljutni a szavazóoldalra!

gyik_02.jpg


3. A szavazási oldalra érve, a lap tetején a felajánlott nyereményről lehet olvasni egy pár mondatot. A leírás után található keresővel lehet kiválasztani azt az intézményt, melyre a szavazatot le szeretnénk adni. A város beírása után (Budapest esetében a kerületet is meg kell adni) a Szűrés gombra kattintva, legördülő menüben megjelenik az összes, abban a városban regisztrált, a kategóriának megfelelő intézmény. Az intézményt kiválasztva lehet leadni a szavazatunkat, melynek véglegesítéséhez az Ellenőrző kódot helyesen kell begépelni (kis- és nagybetűk között különbséget kell tenni) az arra kijelölt mezőbe. Amennyiben a kódot hibásan gépelik be, a rendszer hibaüzenetet küld az oldalon, és a szavazást meg kell ismételni.

gyik_03.jpg


4. A sikeres szavazásról értesítést kapunk az oldalon!

gyik_04.jpg


5. Egy nap, egy kategóriában, egy email címről csak egyszer lehet szavazni. Azonban további egy-egy szavazat adható le minden szavazási kategóriában.