Felkészülés a szülésre

Közeledik a nap, amikor kisbabád először látja meg a napvilágot, elkezdesz készülődni. Zavarban vagy, nem is tudod, mit kellene magaddal vinni a kórházba, mire lesz szüksége a babádnak, és mit kell magadnak vinned.

A szülészek tapasztalatai szerint a 36. hét után lényegében bármikor megszülethet a baba, ezért ekkor már mindenképpen szükséges a kórházi bőrönd összekészítése, hogy amikor majd tényleg menni kell, akkor csak fel kelljen kapni, s ne kelljen kapkodva pakolászni. Segítünk abban, hogy ez a csomag mindent tartalmazzon. A babakelengye mindent tartalmaz, amire az első pár napban szüksége lesz csecsemődnek, a kozmetikumoktól, a ruhákon át, a pelenkáig. De ne feledkezz meg a saját pakkodról sem, amibe a ruhákon, tisztálkodó szereken és evőeszközön túl mindenképpen be kell tenned az irataidat is, valamint vihetsz magaddal szüléskönnyítő eszközöket is, mint például a homeopátiás szerek. Amennyiben apás szülést terveztek, a párodnak is szüksége lesz néhány dologra, az élelemtől a fényképezőgépig. A szülés előtt a kórházak általában biztosítanak ingyenes, vagy fizetős szülésfelkészítő-tanfolyamokat, amelyek elkalauzolnak a nagy nap történéseiben. Ezeken érdemes részt venni, de ha lemaradtál róla, vagy nem volt ilyen lehetőséged, mi bemutatjuk miről is szól, milyen információkat tud átadni neked. Praktikus tanácsokkal szolgálunk, szakértőink segítségével például az ideális melltartóval kapcsolatban is, mely az utolsó hetekben és a szülést követően is jelentős szerepet kap.

Már a terhesgondozás ideje alatt érdemes néhány dolognak utána járni a kórházzal kapcsolatban, mint például az intézmény felszereltsége, a gyermekágyas osztály lehetőségei, a látogatási időpontok. Ezek olyan szempontok, melyek alapján akár még kórházat is cserélhetsz a szülésre.  

Tervezed a szülést, elképzeled a nagy napot. De hogyan jutsz el a kórházig? Az egyik alternatíva természetesen a mentő, de ha nem szeretnél így utazni, akkor érdemes előre megtervezni az útvonalat. Javasolt mindenféle időpontban végigjárni a tervezett utat, lakásotoktól a kórházig, és lemérni mennyi idő alatt juttok el majd oda.

Homeopata orvos segítségével összeszedjük, és bemutatjuk neked, hogy milyen szerek használhatóak sikerrel a vajúdás egyes szakaszaiban, tehát, hogy mivel készülj a kórházi csomagban. Ezek a szerek biztosíthatják a gyorsabb tágulást, vagy a könnyebb szülést, és természetes segítséget nyújtanak neked a nehéz pillanatokban.

A kórházi napokra, habár nem betegségről van szó, lelkileg is szükséges felkészülni. Nemcsak azért, mert sok testi változással találod majd szembe magad, hanem azért is, mert rengeteg kérdés marcangol majd, amire nem biztos, hogy azonnal választ kapsz. Lelkileg fel kell dolgoznod majd a szülés élményét, az új jövevény jelenlétét, az új helyzetet. Ezek sokkal egyszerűbben mennek majd, ha előre, tudatosan készülsz pszichésen, akár szakember segítségével.

vissza>>>