Dzsaja Sándorné, Ági

drlazarerika_w120_h120.jpg

>>>

Dzsaja Sándorné

Fejlesztőpedagógus, óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06/70 610 1083
Email:dzsaja.agi@gmail.com

Bemutatkozás

Budapesten, a kilencedik kerület Csicsergő Óvodában 1984-ben kezdtem el dolgozni pedagógusként; azóta is ez az óvoda a munkahelyem.  Intézményünkben 1997 óta nevelkednek autista és mai szóhasználattal SNI (sajátos nevelési igényű) gyermekek is normál fejlődésmenetű társaikkal a vegyes életkorú csoportjainkban. Néhány munkatársammal együtt elvégeztük a fejlesztésükhöz szükséges tanfolyamokat is, így az integrált nevelés keretein belül foglalkozunk velük.

Csoportunkban a Montessori-pedagógia szemléletét, a szenzomotoros fejlesztést és az akadályozott beszédfejlődési gyermekek terápiáját alkalmazzuk. Kollégáimmal együtt arra törekedtünk és törekszünk a mai napig, hogy nevelési környezetünkben egy sajátos módszertani kultúrát és az ahhoz kapcsolódó eszköztárat létrehozzuk, azt bővítsük. Hogy a környezettudatos és az egészséges életmódbeli szokások kialakulását segítő mindennapokat teremtsünk a hozzánk járó gyerekeknek. Óvodánk részt vesz főiskolás diákok, leendő óvodapedagógusok gyakorlati képzésében is.

A gyermekek sokoldalú és egyénre szabott nevelése, fejlesztése érdekében folyamatosan képzem magam. Rendelkezem felsőfokú fejlesztő óvodapedagógusi és felsőfokú gyógypedagógiai asszisztensi képesítéssel is.

A családomról: férjemmel 29 éve ismerjük egymást, két felnőtt gyermekünk van.

A Szülőfórum portálon a normál fejlődésű és sajátos nevelési igényű gyermekek inkluzív nevelésének kérdéseiben, az óvodai és az otthon megvalósítható fejlesztéssel kapcsolatos problémák megoldásában tudom felajánlani segítségemet a szülőknek: általános témákban vagy egyéni kérdésekben egyaránt.

vissza>>>