Családi kör

TIR Biztosító

Megkezdődött az új tanév. Nincs annál borzasztóbb dolog, ha legféltettebb kincsünk, gyermekünk balesetet szenved.  Sajnos a mai rohanó világunkban egyre kevesebbet gondolunk magunk és szeretteink biztonságára, pedig a sajtón és a médián keresztül nap, mint nap értesülünk borzasztóbbnál borzasztóbb balesetekről. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az iskolások 6% - át éri baleset az iskolába vezető utakon, míg az általános  iskolások 14%-a, a középiskolások 28%-a sérül meg balesetből kifolyólag magában az oktatóintézményben főleg tornaórákon és a szünetekben. A legegyszerűbb sérülés, mint a ficam, vagy a kisebb törések is rengeteg nehézséget okozhatnak a családnak azáltal, hogy a gyermek nem tud lábra állni. Ilyenkor maga az iskolába járás, a gyógykezeléseken való megjelenés, a gyógyszerek mind, mind súlyos pluszköltségeket jelentenek.

Nem árt ha, előre felkészülünk az ilyen esetekre és az államilag finanszírozott csekély kockázatú balesetbiztosítás mellett egy széleskörű balesetbiztosítást is választunk gyermekeink, valamint pénztárcánk védelmében. Meglepő, hogy ma Magyarországon a kb. 2 millió fiatalkorú közül csak, mintegy 380 ezren rendelkeznek az államilag finanszírozott gyermekbiztosításon kívül más magán balesetbiztosítással is.

A TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület gyermekek számára csoportos és egyéni balesetbiztosítással is rendelkezik. Legújabb termékünk a TIR csoportos gyermek balesetbiztosítás, valamint a már korábban bevezetésre került Nebuló egyéni gyermek balesetbiztosítás már óvodás kortól 18 éves korig vállal kockázatot. Egyesületünk versenyképes, alacsony díjakon magas kockázati összegekkel rendelkező biztosítási csomagokat ajánl a Szülőknek, melyek különböző igények kielégítésével nyújtanak megfelelő biztosítási fedezetet.

Összes balesetbiztosítási termékünk kiterjed minden belföldön és külföldön (a külföldi orvosi iratok beérkezése után utólagos magyarországi kiegyenlítéssel) a nap bármely időszakában bekövetkezett balesetre. Minden balesetbiztosítási termékünk több választható csomagot tartalmaz, mely különböző kockázatokkal különböző igényeket elégít ki.

Termékeink rövid ismertetése:

1.   TIR csoportos gyermek balesetbiztosítás

Elsősorban óvodáknak, iskoláknak, nevelő-gondozó intézményeknek ajánljuk.

Lényege: a biztosítási szerződésben megállapított díj ellenében, a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre vállalunk kockázatot.

A biztosítási szerződés tartama általában egy év, mely szeptember 1-jén kezdődik és a következő év augusztus 31-ig tart. A felek a megállapodástól függően eltérhetnek a szeptember 1-jei kezdeti dátumtól.

Választható csomagok:

1_tablazat1.jpg

2.. Nebuló egyéni gyermek balesetbiztosítás

Elsősorban azoknak a szülőknek ajánljuk, akik nem elégednek meg az államilag finanszírozott meglehetősen csekély biztosítási összegű balesetbiztosítással, valamint a szintén nem túl magas kockázatú csoportos balesetbiztosítással

Lényege: a biztosítási szerződésben megállapított díj ellenében, a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre vállalunk kockázatot.

határozatlan időtartamúvalamint az egy éves vagy egy évnél hosszabb határozott tartamú szerződés esetén a biztosítási időszak egy év és megegyezik a naptári évvel. Az egy évnél rövidebb határozott időtartamú szerződéseknél a biztosítási időszak a szerződésben meghatározott időtartam. A határozott időtartamú biztosítás esetén a felek megállapodnak a kockázatviselés kezdetének és végének időpontjában.

Választható csomagok:

2_tablazat2.jpg

A szülők számára ajánljuk a TIR háztartási balesetbiztosításunkat, mely baleseti égési kockázattal kiegészített balesetbiztosítás. Szerződő lehet minden legalább 18 és legfeljebb 69 éves személy.3. TIR háztartási balesetbiztosítás

A biztosítási feltételek alapján a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre és baleseti égési sérülésre vállalunk kockázatot. A Biztosítási szerződés tartama egy év.

Választható csomagok:

3_tablazat3.jpg

Balesetbiztosítási termékekkel kapcsolatos további információkért kérjük, hívja termékfelelősünket, Lénárt Erikát a 06-20-260-3814 telefonszámon.

Végezetül szeretnénk a kedves Szülőket megismertetni a TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület Casco biztosítási termékével is.


Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk, mi az, ami a TIR casco mellett szól:
- Önrészmentes teljeskörű casco biztosítás, ami a piacon egyedülálló. (részletes feltételeit a   TIR CASCO Általános gépjármű-biztosítási feltételek tartalmazza)
- 25%-os, egyedi kedvezmény a tarifális díjból
- Piacvezető díjak a legtöbb esetben a kis- és középkategóriás gépjárművek esetén.
- Értékkövető biztosítás, a gépjármű korának előrehaladtával a biztosítási díj csökken.
- Meglévő kgfb bónusz kedvezmény elismerése (Pl. B10-C5, részletes feltételeit a TIR CASCO Általános gépjármű-biztosítási feltételek tartalmazza)
- Rugalmas kapcsolattartás és kárrendezés.
- Már három járműtől flotta biztosítás, akár különböző gépjármű típusokra, különböző önrésszel is.


Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket a TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület casco terméke iránt, nem kell mást tenni, mint honlapunkon a „casco tarifálás” gombra kattintva a kért adatokat megadnia, és kollégáink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot.

Közvetlen link a kötésre:

http://www.biztositasbazis.net/tir_tarifa/tarifa_casco.php


Casco biztosításunk termékfelelőse:

Gerstenbrein István, tel.: 06-20-260-3768.

Teljes, részletes termékinformációkat és a termékekkel kapcsolatos letölthető dokumentumokat megtalálják honlapunkon: www.tirbiztosito.hu. Termékeinkkel és üzleti feltételeinkkel kapcsolatos kérdésükkel / kérdéseikkel a következő címen  tájékozódhatnak:

TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület

1097 Budapest, Lónyay u. 12.

e-mail: info@tirbiztosito.hu

Telefonszám: ügyfélszolgálat: 06-1-312-3610

Családi Kör

A család a kisgyermek számára nem csupán az új ismeretek elsajátításának és a fejlődésnek (időben és fontosságban is) elsődleges színtere, hanem a szakirodalomban szocializációnak nevezett folyamatnak is, vagyis az emberekkel történő interakciónak és együttélésnek.

A család az az első közeg, ahol a gyermek kapcsolatba kerül a többi emberrel, a „másik”-kal. Meglepő, de igaz: a „vaksinak” hitt kisbaba a már a születése utáni néhány órában elkezdi felvenni a kapcsolatot a környezetével. Figyelmesen, hosszan vizsgálja például a látómezőjébe került képeket, és annál hosszabb ideig legelteti a szemét egy képen, minél inkább hasonlít az ábra egy emberi archoz. Sőt, a képi arcon látható érzelmek is hatnak rájuk: a morcos arcot ábrázoló rajztól könnyen sírva fakadnak, a jókedvűtől mosolyognak. Vagyis elkezdik utánozni és tanulni az emberi érzelmeket, és ezek kifejezését, a viselkedéseket. Kisgyermekkorban már intenzív folyamat ez a fajta tanulás, és a szülők is tudatosan segítik a gyermeket a szabályok minél teljesebb elsajátításában.  A családban a gyermek különböző személyekkel kerül kapcsolatba, interakcióba, s ennek során tanulja meg az együttélés, együttműködés egyszerűbb és bonyolultabb játékszabályait, a szobatisztaságtól az érzelmek és kívánságok kifejezésén keresztül a mások befolyásolásának „tudományáig”.

A társas fejlődés másik oldala a személyiségalakulás – az az út, amelyen járva mindenegyes gyermeknek kialakul saját egyéni érzésvilága és viselkedése. Hiszen nemcsak együttélési szabályokat „hozunk” a családból, nemcsak a követhető viselkedési mintákat, reagálás módokat tanuljuk, hanem az alapvető, életünk során elénk kerülő szerepekhez is modelleket kapunk: például a nemi szerepekhez, a társas, az életkori szerepekhez. A gyermek számára a szülő nem csak az anyát és apát jelenti, hanem azt a mintát is, amiből a nemi szerepeket tanulja. Azt, hogy miként viselkedik egy nő és miként viselkedik egy férfi általában, és hogyan viselkednek egymással. Ideális esetben a gyermeket olyan családi környezet veszi körül, amelyben alkalma van több, különböző nemű, különböző életkorú, különböző státuszú, egészséges, kiegyensúlyozott felnőttel (és gyermekkel) interakcióba kerülni. A szerepek révén általában előre tudhatjuk, hogy kitől milyen viselkedési, reagálási minta várható, ám ezek sokszor nehézséget is okoznak, ahogy a család és annak tagjai változnak. Ilyen szerepváltozást okoz a válás vagy a testvér születése.

A gyermek számára a családban átélt események, az ott látott viselkedési minták példaértékűek, hisz ezek által formálódik, érik a személyisége, aminek fontos állomása az erkölcsi normák megszilárdulása. Az, hogy gyermek a"helyes" és "helytelen", a "jó" és "rossz" fogalmát külső segítség nélkül tudja majd megkülönböztetni, és igazságérzetének megfelelően cselekedni.

vissza>>>