Családi kapcsolatok

TIR Biztosító

Megkezdődött az új tanév. Nincs annál borzasztóbb dolog, ha legféltettebb kincsünk, gyermekünk balesetet szenved.  Sajnos a mai rohanó világunkban egyre kevesebbet gondolunk magunk és szeretteink biztonságára, pedig a sajtón és a médián keresztül nap, mint nap értesülünk borzasztóbbnál borzasztóbb balesetekről. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az iskolások 6% - át éri baleset az iskolába vezető utakon, míg az általános  iskolások 14%-a, a középiskolások 28%-a sérül meg balesetből kifolyólag magában az oktatóintézményben főleg tornaórákon és a szünetekben. A legegyszerűbb sérülés, mint a ficam, vagy a kisebb törések is rengeteg nehézséget okozhatnak a családnak azáltal, hogy a gyermek nem tud lábra állni. Ilyenkor maga az iskolába járás, a gyógykezeléseken való megjelenés, a gyógyszerek mind, mind súlyos pluszköltségeket jelentenek.

Nem árt ha, előre felkészülünk az ilyen esetekre és az államilag finanszírozott csekély kockázatú balesetbiztosítás mellett egy széleskörű balesetbiztosítást is választunk gyermekeink, valamint pénztárcánk védelmében. Meglepő, hogy ma Magyarországon a kb. 2 millió fiatalkorú közül csak, mintegy 380 ezren rendelkeznek az államilag finanszírozott gyermekbiztosításon kívül más magán balesetbiztosítással is.

A TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület gyermekek számára csoportos és egyéni balesetbiztosítással is rendelkezik. Legújabb termékünk a TIR csoportos gyermek balesetbiztosítás, valamint a már korábban bevezetésre került Nebuló egyéni gyermek balesetbiztosítás már óvodás kortól 18 éves korig vállal kockázatot. Egyesületünk versenyképes, alacsony díjakon magas kockázati összegekkel rendelkező biztosítási csomagokat ajánl a Szülőknek, melyek különböző igények kielégítésével nyújtanak megfelelő biztosítási fedezetet.

Összes balesetbiztosítási termékünk kiterjed minden belföldön és külföldön (a külföldi orvosi iratok beérkezése után utólagos magyarországi kiegyenlítéssel) a nap bármely időszakában bekövetkezett balesetre. Minden balesetbiztosítási termékünk több választható csomagot tartalmaz, mely különböző kockázatokkal különböző igényeket elégít ki.

Termékeink rövid ismertetése:

1.   TIR csoportos gyermek balesetbiztosítás

Elsősorban óvodáknak, iskoláknak, nevelő-gondozó intézményeknek ajánljuk.

Lényege: a biztosítási szerződésben megállapított díj ellenében, a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre vállalunk kockázatot.

A biztosítási szerződés tartama általában egy év, mely szeptember 1-jén kezdődik és a következő év augusztus 31-ig tart. A felek a megállapodástól függően eltérhetnek a szeptember 1-jei kezdeti dátumtól.

Választható csomagok:

1_tablazat1.jpg


2.. Nebuló egyéni gyermek balesetbiztosítás

Elsősorban azoknak a szülőknek ajánljuk, akik nem elégednek meg az államilag finanszírozott meglehetősen csekély biztosítási összegű balesetbiztosítással, valamint a szintén nem túl magas kockázatú csoportos balesetbiztosítással

Lényege: a biztosítási szerződésben megállapított díj ellenében, a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre vállalunk kockázatot.

A határozatlan időtartamú, valamint az egy éves vagy egy évnél hosszabb határozott tartamú szerződés esetén a biztosítási időszak egy év és megegyezik a naptári évvel. Az egy évnél rövidebb határozott időtartamú szerződéseknél a biztosítási időszak a szerződésben meghatározott időtartam. A határozott időtartamú biztosítás esetén a felek megállapodnak a kockázatviselés kezdetének és végének időpontjában.

Választható csomagok:

2_tablazat2.jpg

A szülők számára ajánljuk a TIR háztartási balesetbiztosításunkat, mely baleseti égési kockázattal kiegészített balesetbiztosítás. Szerződő lehet minden legalább 18 és legfeljebb 69 éves személy.3. TIR háztartási balesetbiztosítás

A biztosítási feltételek alapján a szerződésben vállalt kondícióknak megfelelően baleseti halálra, baleseti rokkantságra, csonttörésre, baleseti műtéti térítésre, baleseti kórházi napi térítésre és baleseti égési sérülésre vállalunk kockázatot. A Biztosítási szerződés tartama egy év.

Választható csomagok:

3_tablazat3.jpg


Balesetbiztosítási termékekkel kapcsolatos további információkért kérjük, hívja termékfelelősünket, Lénárt Erikát a 06-20-260-3814 telefonszámon.

Végezetül szeretnénk a kedves Szülőket megismertetni a TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület Casco biztosítási termékével is.


Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk, mi az, ami a TIR casco mellett szól:
- Önrészmentes teljeskörű casco biztosítás, ami a piacon egyedülálló. (részletes feltételeit a   TIR CASCO Általános gépjármű-biztosítási feltételek tartalmazza)
- 25%-os, egyedi kedvezmény a tarifális díjból
- Piacvezető díjak a legtöbb esetben a kis- és középkategóriás gépjárművek esetén.
- Értékkövető biztosítás, a gépjármű korának előrehaladtával a biztosítási díj csökken.
- Meglévő kgfb bónusz kedvezmény elismerése (Pl. B10-C5, részletes feltételeit a TIR CASCO Általános gépjármű-biztosítási feltételek tartalmazza)
- Rugalmas kapcsolattartás és kárrendezés.
- Már három járműtől flotta biztosítás, akár különböző gépjármű típusokra, különböző önrésszel is.


Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket a TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület casco terméke iránt, nem kell mást tenni, mint honlapunkon a „casco tarifálás” gombra kattintva a kért adatokat megadnia, és kollégáink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot.

Közvetlen link a kötésre:

http://www.biztositasbazis.net/tir_tarifa/tarifa_casco.php


Casco biztosításunk termékfelelőse:

Gerstenbrein István, tel.: 06-20-260-3768.

Teljes, részletes termékinformációkat és a termékekkel kapcsolatos letölthető dokumentumokat megtalálják honlapunkon: www.tirbiztosito.hu. Termékeinkkel és üzleti feltételeinkkel kapcsolatos kérdésükkel / kérdéseikkel a következő címen  tájékozódhatnak:

TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület

1097 Budapest, Lónyay u. 12.

e-mail: info@tirbiztosito.hu

Telefonszám: ügyfélszolgálat: 06-1-312-3610

---

Családi Kapcsolatok

A legérzékenyebb életszakaszban, a gyermekkorban döntő szerep jut a gyermek hátterének, a családjának. A család az életre készít elő.A szülők felelősek a gyermekükért, és ez egy életre szóló kapcsolat. Jó szülőnek lenni érzelmileg és fizikailag is megterhelő. Nem vagyunk mindenhatóak, nem tudjuk a világot arra kényszeríteni, hogy mindent megadjon csemeténknek, amit csak kívánunk neki. Erre nincs hatalmunk, nem is lenne szerencsés dolog, viszont a legfontosabbat, a támogatásunkat megadhatjuk neki, hogy megbirkózzon az élet viszontagságaival.

Egy gyermek életében a törődés szerencsés esetben nem csak az étkeztetését, ruháztatását, felügyeletét jelenti. A szeretetnél nincs fontosabb, és ennek lényege elsősorban a családról szól. Abból a gyermekből, aki szeretetteljes környezetben nő fel, egy egészséges lelki életű felnőtt lesz majd.

Mit nyújt egy család? Biztonságos, meleg fészket, a legfontosabb emberi kapoccsal, a szülőkkel való kapcsolattal. Hiszen kik azok, akire támaszkodhat, akikben megbízhat egy kisgyermek? Elsősorban a szülők. Bátorítsuk, bíztassuk, de szükség esetén korlátozzuk is, segítsük személyisége fejlődésében. A családban sajátítja el a képességét annak a gyermek, hogy később az élete során hogyan képes majd kapcsolatokat teremteni másokkal.Kezdetben a legszorosabb kapcsolat az anya-gyermek kapcsolat, amely fokozatosan megnyílik a szociális tér fel; apa, testvérek, rokonok, majd barátok, és nevelők.Erős, érzelmi kapcsolat alakulhat ki testvérek között, amely szintén egy életre megmaradhat. Hiszen mit is jelent maga a szó? Test és vér, amely a test és lélek összetartozását jelenti. Egy testvérrel közös gyermekkori emlékeket őrzünk, közös az anyag, amit öröklünk és közös a nevelésünk.

A családok összetartó ereje, tagjainak egymáshoz való ragaszkodása a gyermek érzelmi biztonságának alapja. A jó család tagjai testben és lélekben összetartoznak. Ezért is olyan nehéz megszoknia és elfogadnia a gyermeknek egy olyan új helyzetet, mikor felbomlik egy család. Fontos figyelnünk sokkal jobban ekkor rá, hogy ne alakuljon ki benne bűntudat, személyisége a lehető legkevesebbet sérüljön. Ilyenkor ez a mi intelligenciánkon is múlik, hogy a volt társsal mennyire tudjuk megteremteni és kialakítani azt a már másfajta biztonságot, amely gyermekünknek megteremti a szükséges harmóniát.Sok esetben nem csak mi, szülők, felnőttek neveljük a gyermekünket, hanem ők is alakítják, formálják a családot. Megtanítanak minket újra felfedezni a világot gyermekszemmel. Megtanítanak minket más fontossági sorrendek felállítására. De ami a legfontosabb: megtanítanak minket szülőnek lenni.

Nagyszülők

vissza>>>