Bölcsiválasztás

A felvételi eljárásnál is gyötrelmesebb feladat kiválasztani a lehető legjobb bölcsődét. Amennyiben önkormányzat által üzemeltetett intézményt keresünk gyermekünknek, sok választási lehetőség nincs, általában kevesebb a férőhely, mint a jelentkező, így már annak is örülni kell, ha sikerül bejutnunk egy-egy intézménybe. Természetesen megkérdik a bölcsődék preferált sorrendjét, de ennek eleget tenni nem mindig tudnak.

A döntés pedig nagyon nehéz. Mert természetesen a legjobb bölcsődében szeretnénk látni gyermekünket, de melyik is az? Az, ami nekem a legjobb vagy az, amelyik a gyermekemnek? Az, amelyikben extra különórák is vannak vagy választhatóak, vagy amelyik csak a normál keretek között működik? És sorra jönnek a dilemmák:

Ha x bölcsődébe adom, akkor tovább aludhatunk, mert közel van, könnyebben eljutunk oda, viszont y bölcsőde messzebb van ugyan, de nagyobb a kertje. Ezzel szemben z bölcsődében a legkedvesebbek a gondozónők, de az sem utolsó szempont, hogy v bölcsődébe jár a Teri fia, és nagyon jó véleménnyel vannak róla. Rengeteg érv pro és kontra, a döntés pedig csak nem születik meg.

Arról már nem is beszélve, ha nem állami, hanem magán intézményt vagyunk kénytelenek választani (vagy eleve azt keresünk). A kínálat mára óriásivá duzzadt, a bölcsődék egymásra licitálva próbálnak minél több gyermeket, és szülőt meghódítani. A tudatos és, jól megtervezett választás azonban elképesztően nehéz, ezért igyekszünk segítséget nyújtani mindazoknak, akik nem csak a harsogó reklámoknak kívánnak hinni, hanem gyermekük legjobb elhelyezését tartják szem előtt.

Azoknak is próbálunk segíteni, akik gyermeke esetleg speciális gondozásra szorul valamely fejlődési probléma kapcsán vagy akár allergiája miatt. Nekik sem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb, a gyermekük ellátását biztosítani tudó intézményt.

Önkormányzati vagy magán?

Választási szempontok

vissza>>>