Alternatív gyógyászat

Milyen megszokott volt régen, hogy ha a gyermekünk köhintett egyet, vagy lázas lett, máris rohantunk vele az orvoshoz. Megvizsgáltattuk, majd kiváltottuk a kapott receptet és megnyugodva kezdtük el adagolni neki az antibiotikumot. Szorongó laikusként tényleg mindig a legmegfelelőbb megoldás, ha a gyógyszerekhez fordulunk?

Szerencsére ma már egyre több bizonyíték szól amellett, hogy az alternatív terápiáknak is van helyük a gyógyításban. Ez nem azt jelenti, hogy átvéve az orvosi szerepkört, diagnózist felállítva otthon, saját szakállunkra kezeljünk betegségeket. Ez nagy hiba lenne, hiszen a láz nem csak meghűlést jelenthet, hanem agyhártyagyulladást is akár, így fontos, hogy tudjuk, a mi felelősségünk adott helyzetben helyesen dönteni, és észrevenni, mikor nem elég már pl a gyógytea vagy ecetes borogatás.

Milyen alternatív gyógymódok léteznek? Minden nem hagyományos terápiát így neveznek, amelyet a megszokottan alkalmazott terápiás eljárások és gyógyszerek helyett alkalmaznak. Ezek többségének hatékonysága nincs tudományosan alátámasztva.Nagymamáink receptje, aromaterápia, gyógymasszázs, csontkovács, kínai orvoslás, akupunktúra, agykontroll, kineziológia, reiki, és még sorolhatnánk… „Fűben-fában orvosság!” - hányszor is hallottuk ezt?!

Egészen más az élet- és egészségfelfogás az alternatív terápiáknál. Egészségünk szempontjából az életenergia állandó, egyenletes áramlása a fontos. Ha az energiaáramlás legyengül vagy elzáródik, a harmónia megszűnik, és kialakul a betegség. Hogy mi okozhatja? Pl. stressz, helytelen táplálkozás, sérülés. Na de melyik gyógymódot válasszuk gyermekünknek a rengeteg lehetőségből? Járjunk utána, nézzünk körbe, hallgassuk meg a véleményeket, eseteket, és amellett döntsünk, ami leginkább hatásos lehet a problémára, és amiben igazán hiszünk. A hit minden gyógyulás alapja. Ha mi hiszünk valamiben, gyermekünk is hinni fog, hiszen látja és érzi majd a bizalmat rajtunk.

Senki nem szereti látni, hogy a gyermeke szenved. Tájékozódjunk, hogy milyen természetes módszerekkel tudjuk a betegségének tüneteit enyhíteni, súlyosabb esetben az esetleges gyógyszeres kezelését alternatív terápiával kiegészíteni. Sokszor meglepő, milyen hatékony tud lenni!

Viszont nagyon fontos lépés, hogy ellenőrizzük le a forrásokat. Semmiképpen ne kezdjünk el vaktában vásárolni, nézzünk utána összetevőknek, összeférhetőségeknek, a gyártóknak, a forgalmazóknak, és a terapeutáknak. Ma „divatját éli” az alternatív gyógyászat, és megjelentek a megbízható gyártók, képzett szakemberek mellett sajnos a kóklerek is. Ha beteg egy szerettünk, minden lehetőséget megragadunk a gyógyulása érdekében, pénz és energia nem számít, ezért vigyázzunk, mibe is fogunk bele! Nem mindig kézzelfogható, hogy a váratlan gyógyulás minek is köszönhető. Sokszor az összetett terápia hoz hirtelen jobbulást. Csoda vagy nem? Nem a mi tisztünk megállapítani, helyettünk a gyógyult kis betegek beszélhetnek.

Homeopátia

Bach-virágeszenciák

vissza>>>